Известие

Collapse
No announcement yet.

Сълзене на моторно масло при 3.0 V6

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщение
    има ли вариант да е запушена вентилацията на картерните газове и затова да избива от гарнитурите?
    Ми принципно е възможно, но надали в твоя случай е така трябва да е ебаси мизерията че да няма откъде да излезе вятъра че да почне оттам да сълзи.....ти казваш че е леко все пак......а и все пак щом са сваляни капаците, предполагам че се е погледнало дали вентилацията не е затапена.....
    Ако гарнитурите не са скъсани или хептен зян, просто е въпрос на монтаж, предварително обезмасляване с чистител за спирачки, равномерно силикон, равномерно напасване на капаците като се слагат и лично аз първо пристягам всички болчета 1-2 резби преди пълно затягане, изчаквам 2-3 часа да постегне и тогава ги достягам.......
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Както писах имах глупоста да поизмия двигателя и намокрих някоя от бобините и както винаги се случва при мен проблема е в задния ред цилиндри,та дайте жокер как се сваля колектора и дали е по моите сили,грамотен съм технически и мисля че ако не е много сложно ще се справя.Моя майстор го натисна дископатия и поне тази седмица е аут и ще се опитам сам да издухам водата със сгъстен въздух,но за целта трябва да сваля всукателния колектор за да имам достъп до бобините и свещите.

Comment

A kakav e problema?
        Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
        Opel Astra J
        ex:
        Alfa Romeo 164 2.5TD
        Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
        Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Колегата го е загатнал в пост 15
          ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

Явно в задния ред цилиндри ще е влезнала вода на някоя от бобините,предните ги проверих и там е сухо.Имам чувство че докато е студена не прекъсва толкова,но като загрее май почва да прекъсва.Дано е само от влагата утре ще я оставя да я видят.Дали някоя бобина не е пробила от водата или няма шанс?

Comment

Прекъсването се оправи след сваляне на бобините и подсушаване,днес смених маслото и пак си взех Castrol Edge 10W60,защото присъствах на смяната и видяхме с майстора че леко има сълзене от корпуса на масления филтър,тоест от тялото от което излизат маркучите за масления радиатор,та питането ми е там има ли гарнитура или е О-пръстен,че аз течове не търпя да има по колите ми.

Comment

...

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщение
                  Прекъсването се оправи след сваляне на бобините и подсушаване,днес смених маслото и пак си взех Castrol Edge 10W60,защото присъствах на смяната и видяхме с майстора че леко има сълзене от корпуса на масления филтър,тоест от тялото от което излизат маркучите за масления радиатор,та питането ми е там има ли гарнитура или е О-пръстен,че аз течове не търпя да има по колите
                  Има гумена гарнитура. Освен, ако не е напълно скъсана, проблемът се решава с почистване, обезмасляване и тънко мазане със силикон.

Хвърли едно око на този пост.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Дали и при V6 мотора гарнитурката е същата и от къде мога да я намеря?

Comment

Не знам дали при твоята е същия охладител.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

А как мога да проверя каква е,че да не се вкарам във филм ако го сваля и немога да намеря гарнитурка?

Comment

Номер 3 на схемата (каталожен номер 7792372 )
                          Attached Files
                          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Poz. 3 e uplytnenieto na filtyra. Poz. 17 e garniturata m/u bloka i maslenoto tqlo.

Sorry za maimunicata, no ne moga da pisha na kirilica v momenta.
                            Opel Astra J
                            ex:
                            Alfa Romeo 164 2.5TD
                            Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Къде да я търся?В АлександърАуто дали я имат,или можеби в Тинкар?

Comment

Ми май никъде няма да я намериш. Напиши ако имаш възможност номера на рамата, защото тази гарнитура я дават за CF3 двигател. Нещо е голяма боза в епер-а
                                Opel Astra J
                                ex:
                                Alfa Romeo 164 2.5TD
                                Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Working...
                                X